Monday, August 31, 2009

Malaysia dh 52 Tahun...!!!



Hari ini 31 Ogos 2009…Hari Jadi Negara Malaysia yang ke-52..tua sudah rupanya Malaysia ni..haha..Dh 52 tahun Malaysia merdeka..macam2 reformasi dan perubahan telah berlaku..tp tahun ini entah kenapa..terasa sambutan agak dingin (pandangan penulis semata-mata)..tiada lagi saya nampak kereta yang banyak memasang bendera…jarang ada kedai yang memasang bendera yang di kedainya…jarang Nampak kedai runcit yang jual bendera yang ada gula-gula tu….terasa dingiin sangat sambutan…Sebab apa??Ada org kata ramai yg sibuk untuk membuat sambutan..ada yg kata mungkin sebab H1N1..rakyat dh xde mood nk sambut…mungkin juga..tp ada terbaca paper kelmarin..yg amat terasa pada tahun ni adalah tiada lagi iklan atau filem pendek sambuatan kemerdekaan yang dibikin oleh Yasmin Ahmad…Yakan??

Saya x kenal Yasmin Ahmad sebelum ini (sebab saya susah nk kenal nama org..hehe.)…Cuma selepas beliau meninggalkan kita..baru saya tahu rupa-rupaya iklan kemerdekaan yang saya suka tgk sebelum ini adalah hasil drpd beliau..Memang saya suka dan minat iklan yang dibikin oleh beliau…Dalam iklan tiada perbezaan kaum, agama, semua hidup aaman damai..saling tolong-menolong..bukan ke itu yg kita mahu??Mungkin ya bg sesetgh pihak..mungkin juga tidak untuk yang segelintir…tp apa2 pun..iklan yang dibikin oleh beliau masih terbayang2 dlm fikiran dan lantaran itu, saya cari di Youtube untuk melihat hasil karyanya semula….rasa best pula time kemerdekaan mengimbas semula semua iklan kemerdekaan yang sebelum2 ini..

Bateri laptop dh nk habis..Di sini ingin mengucapakn selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52 kepada semua pembaca blog kami n semua rakan…Terasa amat bangga jadi rakyat Malaysia..Hope peace Always No War…Kalo rasa free xde kerja ..apa kata kita buka youtube n imbas kembali iklan2 kemerdekaan Yasmin Ahmad…terasa juga menyambut kemerdekaan kan…Tidak lupa juga kepada semua guru dan pelajar..Welcome back to school dan berusahalah untuk penggal yang terakhir ini…Kami doakan kejayaan semua…


P/s:Menyambut kemerdekaan di KLIA dengan tgk Youtube..Selamat Hari Jadi MalaysiA…

1 comments:

syahbandar87 said...

selamat menyambut kemerdekaan ke 52
:)

Kata Mutiara

Tunjang Sekolah

Alang-alang sampai...Jom jadi geng kami...Nk Sign...

Barisan Guru Yang Ceria

Barisan Guru Yang Ceria

Barisan Disiplin Sekolah

Barisan Disiplin Sekolah

Bila guru berlawan senyuman

Bila guru berlawan senyuman

Masa mereka belajar di 'U'

Masa mereka belajar di 'U'

Dilayan ba kalau kau...

Jumlah Pelawat


 

Design by Amanda @ Blogger Buster